Home Om mig

Om mig

Jag heter Elin Iderström, är 33 år och frilansande kommunikatör.

Kommunikation i text och bild, hållbarhet och odling är mina passioner. Min familj med man och tre barn är mitt hem och mitt hopp. Vi bor på världens finaste plats på landet strax utanför Karlstad.

 

 

Vad gör jag?

Att få vara kreativ med text, foto, redigering och grafisk design är det bästa som finns. I mitt jobb som frilansande kommunikatör skapar jag innehåll och annan kommunikation för företag och varumärken som gör bra saker. Under hösten har det varit för IOGT-NTO-rörelsen och Sara Bäckmo, nordens största trädgårdsinfluencer. 2018 kommer bli grymt spännande när jag fortsätter med uppdraget att hjälpa till att driva Saras fantastiska kanaler. Om du är nyfiken på vad jag kan göra finns mer att läsa under Frilansskribent.

 

Odlingen då?

En annan sak jag fastnat totalt för de senaste åren är som sagt grönsaksodling. Tillsammans med min familj bygger jag sakta upp vår gård för att bli så självförsörjande som möjligt. Vi odlar för husbehov, samlar ätbart i skogen, bygger hönshus, roddar ihop vardagen och allt annat som hör till en vanlig trebarnsfamilj – så miljövänligt vi kan. Allt måste vara lätt och effektivt i odlingen. Det är mycket annat som jag vill hinna med i livet.

Ledorden för min trädgård är mat, glädje och kretslopp. Just nu odlar vi kanske på knappt 100 kvm sammanlagt. Jag utökar trädgården allt eftersom, men det går inte snabbt direkt. Det ska vara härligt, skönt och köpfritt att odla! Prylar och krav går bort. Det funktionella före det vackra. Och ogräs är en del av det perfekta i mina ögon.

 

Tidigare erfarenheter

På mitt CV står många saker, men framförallt socialsekreterare. Jag har jobbat med myndighetsutövning inom flera områden; arbetsmarknadsåtgärder, missbruk och socialpsykiatri för att nämna några. Det är ett yrke som gett mig otroligt mycket som person och som jag drar stor nytta av i det mesta jag gör. De mötena jag fått med människor i utsatta situationer lämnar spår för livet. Förståelsen för myndigheter och samhällsstrukturer likaså.

Men suget efter att skapa och kommunicera i sociala och digitala medier tog över 2013 då jag började småjobba som frilansskribent och 2015 började jag plugga till kommunikatör. Förutom socionomexamen och två års medie- och kommunikationsvetenskap har jag också petat in två och en halv termin kulturvetenskap (fråga mig om Romancelitteraturens uppbyggnad!). Sedan sommaren 2017 jobbar jag heltid som konsultande kommunikatör.

 

Hjärtefrågor

Jag har tidigare varit redaktör för Ekoguiden i Karlstad för Medveten Konsumtions räkning. Jag har varit med att starta upp Miljönätverket i Karlstad. Sociala frågor, hållbarhet och medmäsnklighet vill jag ska finnas med i allt jag gör.

 

Välkomna att höra av er till mig!

elin@continuationmagazine.se