Home Om mig

Om mig

Jag heter Elin Iderström, är 32 år och frilansskribent.

Kommunikation i text och bild, hållbarhet och odling är mina passioner. Min familj med man och tre barn är mitt hem och mitt hopp. Vi bor på världens finaste plats på landet strax utanför Karlstad.

presentation2

 

Vad gör jag?

Att få vara kreativ med text och foto är det bästa som finns. Jag gillar att skriva för bra tidningar och bra företag. Innehållsmarknadsföring är grejen! Och journalistiken förstås.

Jag läser just nu till kommunikatör på Karlstads universitet och jobbar som frilans vid sidan av. Läs mer om vad jag kan göra under Frilansskribent. Tveka inte heller att höra av dig med spännande uppdrag i stort och smått.

 

Odlingen då?

En annan sak jag fastnat totalt för de senaste åren är som sagt grönsaksodling. Tillsammans med min familj bygger jag sakta upp vår gård för att bli så självförsörjande som möjligt. Vi odlar för husbehov, samlar ätbart i skogen, bygger hönshus, roddar ihop vardagen och allt annat som hör till en vanlig trebarnsfamilj – så miljövänligt vi kan. Allt måste vara lätt och effektivt i odlingen. Det är mycket annat som jag vill hinna med i livet.

Ledorden för min trädgård är mat, glädje och kretslopp. Just nu odlar vi kanske på knappt 100 kvm sammanlagt. Jag utökar trädgården allt eftersom, men det går inte snabbt direkt. Det ska vara härligt, skönt och köpfritt att odla! Prylar och krav går bort. Det funktionella före det vackra. Och ogräs är en del av det perfekta i mina ögon.

 

Tidigare erfarenheter

På mitt CV står många saker, men framförallt socialsekreterare. Jag har jobbat med myndighetsutövning inom flera områden; arbetsmarknadsåtgärder, missbruk och socialpsykiatri för att nämna några. Det är ett yrke som gett mig otroligt mycket som person och som jag drar stor nytta av i det mesta jag gör. De mötena jag fått med människor i utsatta situationer lämnar spår för livet. Förståelsen för myndigheter och samhällsstrukturer likaså. Allt detta är kunskaper jag vill bära med mig när jag skriver.

Jag verkar heller inte kunna slita mig helt från universitetsvärlden. Förutom socionomexamen och det treåriga program jag nu läser har jag petat in två och en halv termin kulturvetenskap (fråga mig om Romancelitteraturens uppbyggnad!).

 

Hjärtefrågor

Jag är redaktör för Ekoguiden i Karlstad för Medveten Konsumtions räkning. Jag har varit med att starta upp Miljönätverket i Karlstad, men deltar inte aktivt där just nu. Jag hoppas dock kunna bidra mer framöver när jag läst färdigt min utbildning.

 

Medmänsklighet måste finnas med i allt vi gör. Världen är alldeles för hård.

 

Välkomna att höra av er till mig!

elin@continuationmagazine.se